N.J. Gerritsma
In 1937 verhuisde het gezin van Nijen van de Worp naar het Goldenbeltstraatje in Deventer en vervolgens ging het gezin in 1939 op verzoek naar de N.J. Gerritsma verhuizen naar de Diepenveenseweg 259 zij waren betrokken bij het verzet, de kinderen gingen regelmatig op pad om pakjes te bezorgen. Later hoorde zij dat deze pakjes voor het verzet waren.
Wim van Nijen raakte gewond, hij is in 1947 aan zijn verwondingen overleden in dat huis Na de oorlog vielen de puzzelstukjes op zijn plaats. Onder andere een zolder vol met prachtige meubelen, daar bewaard voor Joodse mensen, de uitzendingen van radio Oranje de onderduiker die een paar maanden bij hen woonde en zijn fietstochtjes in het pikkedonker om pakketjes af te leveren
Overlijdensadvertentie oom Wim, Wim was 17 of 18 toen hij, naar vermoeden (er werd niet over gepraat), tijdens een actie voor het verzet.
Eigenaar N.J. Gerritsma eigenaar van de Groothandel in Chocolade, suikerwerken en Biscuits. De heer N.J. Gerritsma, de eigenaar van het pand, wilde na het overlijden van zijn vrouw niet alleen in het grote huis wonen. In 1937 verhuisde het gezin van Nijen van de Worp naar het Goldenbeltstraatje in Deventer en vervolgens ging het gezin in 1939 op verzoek naar de N.J. Gerritsma verhuizen naar de Diepenveenseweg 259 zij waren betrokken bij het verzet, de kinderen gingen regelmatig op pad om pakjes te bezorgen. Later hoorde zij dat deze pakjes voor het verzet waren. Wim van Nijen raakte gewond, hij is in 1947 aan zijn verwondingen overleden in dat huis Na de oorlog vielen de puzzelstukjes op zijn plaats. Onder andere een zolder vol met prachtige meubelen, daar bewaard voor Joodse mensen, de uitzendingen van radio Oranje de onderduiker die een paar maanden bij hen woonde en zijn fietstochtjes in het pikkedonker om pakketjes af te leveren Overlijdensadvertentie oom WimWim was 17 of 18 toen hij, naar vermoeden (er werd niet over gepraat), tijdens een actie voor het verzet.