F. Koster
Hij begon in 1930 aan de Bruynssteeg in Deventer. Op de begane grond stond de koffiebrander, de koffieinpakmachine, vier elektrische koffiemolens, een koffiemonsterbrander en een hele rij reservoirs met gebrande koffiebonen van allerlei soorten. Ook was er een kantoor. Op de eerste verdieping was de opslag van ruwe koffie, balen van 70 kilo. Ook was er een afdeling voor de bereiding van surrogaat. Verder werden er de orders klaar gemaakt.
De tweede verdieping was bestemd voor thee. Er was een opslag en een theeinpakmachine, een theemengtrommel en een theebreekmachine.
Op de derde etage stond de sigarettenmachine. Die in 1956 echter niet meer in gebruik was.
Ook was er een theeballmachine. Theeballs zijn de voorlopers van de theezakjes.
In de oorlog ging de koffiebranderij Roemar uit Zutphen over in zijn handen. Daarna gebruikte hij deze merknaam. De firma neemt rond 1948 ook het pand Handelskade 17 in gebruik, in een oude fabriek van Van der Lande.
Men droeg voor de thee de merknaam Efko (van Frits Koster).
De koffie kwam uit Sierra Leone, (Belgisch) Kongo, Kenia en o.a. uit Guatemala, Columbia, San Domingo, San Salvador, Matagalpa en Peru. De koffie werd besteld bij de importfirma Matagalpa in Amsterdam.
Roemar had midden jaren vijftig een pakhuis in de Walstraat.
Koster, F. (theehandel, koffiebranderij en tabaksfabriek) Deventer. Frits Koster had een thee-import-handel, theepakkerij en koffiebranderij, de N.V. Roemar, Handelsonderneming en koffie-, thee- en tabaksfabriek. Hij begon in 1930 aan de Bruynssteeg in Deventer. Op de begane grond stond de koffiebrander, de koffieinpakmachine, vier elektrische koffiemolens, een koffiemonsterbrander en een hele rij reservoirs met gebrande koffiebonen van allerlei soorten. Ook was er een kantoor. Op de eerste verdieping was de opslag van ruwe koffie, balen van 70 kilo. Ook was er een afdeling voor de bereiding van surrogaat. Verder werden er de orders klaar gemaakt. De tweede verdieping was bestemd voor thee. Er was een opslag en een theeinpakmachine, een theemengtrommel en een theebreekmachine. Op de derde etage stond de sigarettenmachine. Die in 1956 echter niet meer in gebruik was. Ook was er een theeballmachine. Theeballs zijn de voorlopers van de theezakjes. In de oorlog ging de koffiebranderij Roemar uit Zutphen over in zijn handen. Daarna gebruikte hij deze merknaam. De firma neemt rond 1948 ook het pand Handelskade 17 in gebruik, in een oude fabriek van Van der Lande. Men droeg voor de thee de merknaam Efko (van Frits Koster). De koffie kwam uit Sierra Leone, (Belgisch) Kongo, Kenia en o.a. uit Guatemala, Columbia, San Domingo, San Salvador, Matagalpa en Peru. De koffie werd besteld bij de importfirma Matagalpa in Amsterdam. Roemar had midden jaren vijftig een pakhuis in de Walstraat.