P. Stoffel C. Zoon
In 1878 nam Stoffel een houtloods over aan de Bokkingshang. In 1895 kwam een tweede stoommachine in gebruik. Na de eeuwwisseling haalde men vooral hout uit de Oostzeelanden, de Oeral en Noord-Amerika. Voor de Tweede Wereldoorlog had Stoffel 's zomers veel werknemers in dienst, die 's winters bij Hunink, Stegeman of de olieslagerij van de firma Ten Hove werkten.
In 1958 fuseerde Stoffel met de firma Horsting in Doetinchem. In 1973 ging Stoffel op in de Drentsch-Overijsselsche Houthandel (DOH). Aan de IJssel staat nog een monument in de vorm van een cirkelzaag, ter nagedachtenis aan de voormalige firma Stoffel.
In 1844 kocht Pieter Stoffel de houthandel van Wed. G. Beekman aan de Polstraat / hoek Boterstraat. Daarnaast nam hij in 1847 de windhoutzaagmolen 'De Vriendschap' over van de Gebr. Kronenberg. Deze stond buiten de Noordenbergpoort, ter hoogte van de huidige Lagestraat. In 1868 kwam hier een stoommachine. Toen de molen in 1870 afbrandde, herbouwde men alleen de stoomzagerij. Er kwamen spoorrails over de werf en een loswal in een eigen haven aan de IJssel. In 1878 nam Stoffel een houtloods over aan de Bokkingshang. In 1895 kwam een tweede stoommachine in gebruik. Na de eeuwwisseling haalde men vooral hout uit de Oostzeelanden, de Oeral en Noord-Amerika. Voor de Tweede Wereldoorlog had Stoffel 's zomers veel werknemers in dienst, die 's winters bij Hunink, Stegeman of de olieslagerij van de firma Ten Hove werkten. In 1958 fuseerde Stoffel met de firma Horsting in Doetinchem. In 1973 ging Stoffel op in de Drentsch-Overijsselsche Houthandel (DOH). Aan de IJssel staat nog een monument in de vorm van een cirkelzaag, ter nagedachtenis aan de voormalige firma Stoffel.
In 1844 kocht Pieter Stoffel de houthandel van Wed. G. Beekman aan de Polstraat / hoek Boterstraat. Daarnaast nam hij in 1847 de windhoutzaagmolen 'De Vriendschap' over van de Gebr. Kronenberg. Deze stond buiten de Noordenbergpoort, ter hoogte van de huidige Lagestraat. In 1868 kwam hier een stoommachine. Toen de molen in 1870 afbrandde, herbouwde men alleen de stoomzagerij. Er kwamen spoorrails over de werf en een loswal in een eigen haven aan de IJssel. In 1878 nam Stoffel een houtloods over aan de Bokkingshang. In 1895 kwam een tweede stoommachine in gebruik. Na de eeuwwisseling haalde men vooral hout uit de Oostzeelanden, de Oeral en Noord-Amerika. Voor de Tweede Wereldoorlog had Stoffel 's zomers veel werknemers in dienst, die 's winters bij Hunink, Stegeman of de olieslagerij van de firma Ten Hove werkten. In 1958 fuseerde Stoffel met de firma Horsting in Doetinchem. In 1973 ging Stoffel op in de Drentsch-Overijsselsche Houthandel (DOH). Aan de IJssel staat nog een monument in de vorm van een cirkelzaag, ter nagedachtenis aan de voormalige firma Stoffel. Bron SIED