Lent
In 1974 schreef Cornelis Ryan het boek A Bridge Too Far, dat ging over Operatie Market Garden (onterecht ook wel eens aangeduid als de Slag om Arnhem of de Slag bij Arnhem). Enkele jaren later verfilmde de Engelse regisseur Richard Attenborough dit boek in een cultfilm, bekend als A Bridge Too Far (1977). Met de brug in deze titel werd de Rijnbrug bedoeld in Arnhem, die voor de geallieerden een onneembare stelling bleek te zijn. De film werd een regelrechte kaskraker, maar bevat in historisch opzicht ook veel missers. De film is bijna geheel in Deventer en omstreken opgenomen.
De Waaloversteek vond plaats ten westen van Nijmegen. In de film is gekozen voor een locatie ten oosten van Nijmegen, vlak bij Lent. Hierdoor kon gewerkt worden met een "skyline-loze" overkant. In de uiterwaarden van de IJssel nabij Olst was een zwembad gebouwd met opstaande rand. Hier werd een gedeelte van de Waaloversteek gefilmd. Het zwembad maakte het filmen met een onbegrensd ruimtelijk effect mogelijk.
Voor de lokatie"s die niet te definiëren zijn voor ons zoeksysteem is Zandpoort aangehouden het centrale punt van de film.
Read MoreDe Waaloversteek vond plaats ten westen van Nijmegen. In de film is gekozen voor een locatie ten oosten van Nijmegen, vlak bij Lent. Hierdoor kon gewerkt worden met een "skyline-loze" overkant. In de uiterwaarden van de IJssel nabij Olst was een zwembad gebouwd met opstaande rand. Hier werd een gedeelte van de Waaloversteek gefilmd. Het zwembad maakte het filmen met een onbegrensd ruimtelijk effect mogelijk.
Voor de lokatie"s die niet te definiëren zijn voor ons zoeksysteem is Zandpoort aangehouden het centrale punt van de film.